Wie storm oogst...
Finsters, zin in je leven - gesprekspraktijk en projecten
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

Finsters wordt Fjoer!
Verslaafd aan de ander
Kennismakingsworkshop PRI op 23 november!
We zijn (meestal) bang voor wat al lang geweest is....
Onze Liefde

Categorie├źn

Actie!
Activiteiten
destructieve emoties
Ervaringsverhalen
Finsters in verbinding
In de etalage
In gesprek
Interessante vragen
Symbolen
Toeval
Zin in je leven

Archief

juni 2017
november 2016
september 2016
november 2015
september 2015
februari 2014
juli 2013
december 2012
oktober 2012
april 2012
maart 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011

Mogelijk gemaakt door

It Finsterbank

Wie storm oogst...

Gisteravond ben ik op ontdekkingsreis gegaan in Nieuw Atlantis. Dat is het dorpje Pingjum en toch ook weer niet. Het zijn de ideeën ontsproten aan kunstenaars in de Friese Waddenzeekustregio met Gerda Holzhaus en Bob Driessen voorop. Het zijn ook de verhalen van mensen die er korter of langer wonen. En de inzichten van wetenschappers: van psychologen tot geografen. Eigenlijk: ieders individuele, kostbare perspectief op het  landschap en de inwerking daarvan op mensen. Of ze er nou wonen of alleen maar aan voorbijtrekken. 
Compostering van deze rijkdom aan elementen, door filmers, schrijvers, dichters, musici en andere creatieve geesten, levert vervolgens vruchtbare grond op voor de toekomst. Al staat het water soms letterlijk tot aan de lippen, collectief wordt gebouwd aan een vitale en duurzame toekomstvisie op het (be)leven, de identiteit en zinvolle verbindingen in en met deze absoluut unieke regio. Het zou zomaar kunnen dat dit initiatief uiterst besmettelijk is en overslaat op naburige dorpen en andere kwetsbare gebieden. De eerste kiemen zijn al gesignaleerd in Duitsland en Engeland heb ik vernomen. 

Gister mocht ik als compostmeester optreden. Op een fantastisch georganiseerde en druk bezochte avond in zoldertheater Waddenwyn, heb ik (verhalen over) storm geoogst. Deze werd(en) nog meer leven ingeblazen door de aanstekelijke Jazzklanken van Northgroove Selection en op film vastgelegd door Gert Jaap Wiegers. Op een flapover heb ik ter plekke een eerste schets gemaakt. Het publiek heeft enthousiast bijgedragen met invallen, observaties en vragen ter aanvulling op de eerder door Gerda in het dorp opgenomen stormstories. De komende maand ga ik uit die imposante wirwar van kreten en vertellijnen één verbindend verhaal maken over dreiging en onmacht, over liefde en troost, over rondvliegende molenwieken, brandende boerderijen en een naar de kelders gevloekt schip dat langzaam verandert in een tankstation....

Op 7 maart as geef ik het terug aan wie het toebehoort (en uiteindelijk zijn we dat natuurlijk allemaal), wederom in zoldertheater Waddenwyn te Pingjum.  We gaan die avond ook aan de gang met het thema saamhorigheid. Voor meer informatie en reserveren info@nieuwatlantis.com of 0517-579607. Door op het logo te klikken kom je direct terecht op de website van Nieuw Atlantis. Gert Jaap  en Northgroove Selection vind je door het hier aanklikken van  hun naam.


0 Reacties op Wie storm oogst...:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint