Zin in je leven
Finsters, zin in je leven - gesprekspraktijk en projecten
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

Finsters wordt Fjoer!
Verslaafd aan de ander
Kennismakingsworkshop PRI op 23 november!
We zijn (meestal) bang voor wat al lang geweest is....
Onze Liefde

Categorie├źn

Actie!
Activiteiten
destructieve emoties
Ervaringsverhalen
Finsters in verbinding
In de etalage
In gesprek
Interessante vragen
Symbolen
Toeval
Zin in je leven

Archief

juni 2017
november 2016
september 2016
november 2015
september 2015
februari 2014
juli 2013
december 2012
oktober 2012
april 2012
maart 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011

Mogelijk gemaakt door

It Finsterbank

Zin in je leven

De dagen korten weer. Vanmorgen zelfs de eerste sneeuw! We zoeken  dus massaal weer de warmte van de kachel en de social media op. Tijd voor wat meer actie en dus een nieuwe rubriek op It Finsterbank!
 
Finsters heet niet voor niets Zin in  je leven. Soms zijn er van die zinnen die op de een of andere manier blijven kleven. Omdat ze mooi zijn, omdat ze een bepaald beeld oproepen, omdat ze te erg zijn om waar te zijn of wat dan ook.  Ik wil jullie uitnodigen om te reageren op mijn zin van deze week en ook de zinnen  in jullie leven (al dan niet met toelichting)  te delen. Dat kan  direct als reactie op mijn blog, maar natuurlijk ook via het contactformulier.
 
In de auto op de terugreis van een korte vakantie vol gekleurde herfstbladeren in Duitsland hoorde ik op de radio een oud liedje van Frank Boeyen. Ook over kleur. Ik werd  getroffen door de zin: 'Wie wil er bloed op de achterbank van de degelijkheid?'
Ineens vroeg ik me af wat er geworden was van die taxichauffeur die de levensgevaarlijk verwonde jongen niet wilde vervoeren. Ook vroeg ik me af hoe hoe het zit met mijn eigen achterbank van de degelijkheid. Hoe zou ik zelf hebben gereageerd als ik geconfronteerd werd met een mensenmassa waarvan misschien helemaal niet meteen duidelijk was wie, wat, waar en waarom? Welke gevoelens, gedachten,(voor)oordelen en gedragingen was ik daar midden in de nacht bij me zelf tegen gekomen?
 
Ik beloof jullie de antwoorden deze winter nog te geven, maar ben eerst benieuwd naar jullie verhalen.
 

0 Reacties op Zin in je leven:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint