Is lam
Finsters, zin in je leven - gesprekspraktijk en projecten
RSS Volgen Fan worden

Recente posts

Finsters wordt Fjoer!
Verslaafd aan de ander
Kennismakingsworkshop PRI op 23 november!
We zijn (meestal) bang voor wat al lang geweest is....
Onze Liefde

Categorie├źn

Actie!
Activiteiten
destructieve emoties
Ervaringsverhalen
Finsters in verbinding
In de etalage
In gesprek
Interessante vragen
Symbolen
Toeval
Zin in je leven

Archief

juni 2017
november 2016
september 2016
november 2015
september 2015
februari 2014
juli 2013
december 2012
oktober 2012
april 2012
maart 2012
januari 2012
december 2011
november 2011
oktober 2011
september 2011

Mogelijk gemaakt door

It Finsterbank

Is lam

Afgelopen week was ik op een feest en werd ik aangesproken door een keurige bemaatpakte heer op leeftijd met niet zijn eerste glas wijn in de hand. Hij vroeg mij naar mijn dagelijks werkzaamheden. Ik vertelde hem dat ik onder andere werk in de verslavingszorg, waarop de vraag op mij af werd gevuurd of ik zelf ook verslaafd was. Ik probeerde na te gaan waar de beste man heen wilde, maar voor ik zover was, werd het volgende projectiel gelanceerd. Aan mijn man toch zeker wel? Of had ik die niet, soms. Ik smeet een effectbal terug en was benieuwd naar het resultaat: 'mijn man is in ieder geval wel verslaafd aan mij', zei ik. Hij knikte goedkeurend, bekeek mij van boven naar onder en nam een slok. 'Zo moet dat ook,' sprak hij, 'mannen denken wel altijd dat ze de baas zijn, maar eigenlijk hebben de vrouwen de leiding.' Hij nam nog een teug. 'Nee,' ging hij verder, 'neem dan dat met die burqa's. Dat is pas je reinste vrouwenonderdrukking. Wist je dat Islam 'onderwerping' betekent?'  Submission. Ja, had ik moeten zeggen en nee, want Islam betekent geen 'onderwerping'  op de manier zoals deze heer wel over mij, vrouwen in het algemeen en hele volkstammen gewone moslims heen walste. Het betekent oorspronkelijk 'overgave' , 'je toevertrouwen' en dat is niet iets waartoe het geloof dwingt, maar waarvoor de gelovige zelf wel of niet kan kiezen. Een hele andere beweging dus. Ik heb overwogen  hem dit te vertellen, maar hij leek me op dat moment niet erg bereikbaar achter de muur die hij tussen zichzelf en de wereld had opgetrokken en had bepantserd met alcohol en vaste waarheden. Ik wenste hem een goede avond en maakte een beweging een andere kant op. Ik zou hem graag nog eens spreken onder andere omstandigheden.

0 Reacties op Is lam:

Comments RSS

Voeg een reactie toe:

Je naam:
E-mailadres: (vereist)
Website:
Reactie:
Maak je tekst groter, vetgedrukt, schuingedrukt en meer met HTML tags. Zo werkt het.
Post Comment
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint